Pussy Riot op Film Festival Rotterdam

De Russische feministische punkband Pussy Riot komt op woensdag 28 januari naar het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR). De band is uitgenodigd in het kader van drie thema’s: feminisme, hedendaagse propaganda en politieke beeldvorming. Bandleden Nadya en Masha nemen deel aan een talkshow en geven een concert in het Oude Luxor.

Zie ook: Geen roze aandeel op IFFR?

Daarnaast wordt materiaal vertoond uit de documentaire Putin vs Putin. Drie leden van Pussy Riot werden begin maart 2012 gearresteerd na een optreden in een kerk in Moskou, waar ze protesteerden tegen de herverkiezing van Poetin als president en de verstrengeling van kerk en staat in Rusland. In augustus werden ze veroordeeld tot twee jaar strafkamp. In oktober 2012 kwam een van hen vervroegd vrij, de twee anderen in december 2013. Na de vrijlating liet de band weten niet meer op te treden. Wel reizen de dames de hele wereld rond om aandacht te vragen voor de mensenrechten in Rusland. Vorig jaar januari waren twee bandleden bij het Human Rights Weekend in de Balie in Amsterdam van de partij.

Lees ook:Geen roze aandeel op Filmfestival Rotterdam?
Lees ook:Rusland wil films verbieden die ‘nationale cultuur aantasten’
Lees ook:Raduga, de app die regenbogen voorspelt boven Rusland
Lees ook:Yazoo weer bij elkaar en op tournee
Lees ook:LGBT film tijdens Human Rights weekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>