Cinecrowd zoekt steun voor film ‘Homotie’

IMG_20160517_205635Cinecrowd zoekt steun voor film Homotie‘. Cinecrowd is een platform waar filmmakers en -liefhebbers samen films produceren. Particulieren en bedrijven kunnen zonder risico een bijdrage leveren om de realisatie van een film mogelijk te maken. Steun je favoriete film, en wie weet sta jij binnenkort op de set, première of op de aftiteling. Regisseur Symen Hoogesteger zoekt steun om zijn film Homotie te kunnen verwezenlijken.

Zie ook: Roze aandeel IDFA 2014

Het verhaal: wanneer Ron zijn geheime affaire op wil biechten, krijgt zijn plan een andere wending. Krijgt Ron het over zijn lippen, wanneer hij de familie op een avond bij elkaar heeft gebracht? Homotie is een verhaal over familie, vriendschap en liefde. Als kijker word je meegenomen met het innerlijke gevecht van Ron. Iedereen komt ooit voor onvermijdelijke keuzes te staan. Wat doe je en hoe ga je ermee om? Wie laat je toe en wie laat je achter?

Regisseur Symen Hoogesteger: nadat ik het verhaal hoorde over een vader die op zijn 35ste erachter komt dat hij homo was en besloot zijn huwelijk te beëindigen, deed mij dat wat. Ik vroeg mij af hoe hij de keuze tussen zijn twee grote liefdes had kunnen maken (..). Met Homotie wil ik laten zien dat het leven bestaat uit keuzes maken: makkelijke, maar ook ingewikkelde keuzes die je soms niet wilt maken. Homoseksualiteit is nog altijd niet volledig geaccepteerd in Nederland. Als filmmaker ben ik altijd geïnteresseerd in karakters die niet begrepen worden.

Film: met film valt gemakkelijk een groot publiek te bereiken. Platforms als youtube en vimeo bieden een groot internationaal bereik. Daarnaast kan je met film een mooie en duidelijke boodschap overdragen. De kijker zal zich verbonden voelen met het karakter en de film. Daarnaast willen we de film naar verschillende filmfestivals te sturen, zodat de film nationaal en internationaal naam krijgt. Er zijn al veel films gemaakt over jongeren die niet uit de kast durven komen. Vaak worden oudere mannen en vrouwen vergeten. Mannen en vrouwen die al kinderen hebben en die vast in hun leven zitten. Juist die mensen willen wij uitlichten in Homotie.

Doelgroep: Een film met homoseksualiteit als thema heeft natuurlijk een duidelijke doelgroep. Wij hopen dan ook op de steun van homoseksuele mensen die al uit de kast gekomen zijn. Zij weten natuurlijk als geen ander dat het een moeilijke periode voor hen was. Met hun steun hopen wij ook andere mensen te overtuigen ons project te steunen. www.Homotiedefilm.nl

Lees ook:Film BOI in EYE Amsterdam
Lees ook:Elton John maakt musicalfilm over zijn leven
Lees ook:Onderzoek Singles Day: dit zijn de voordelen van single zijn
Lees ook:Gay Film Night met ‘Any Day Now
Lees ook:Tv-tip: ‘De tijd daarna’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>