Film BOI in EYE Amsterdam

downloadMaandag 8 december begint om 21.00 uur een speciale fimvertoning van ‘BOI‘ in EYE Amsterdam (kickstart: klik hier). Volgens Irene Hemelaar is BOI ‘absoluut de moeite van het zien waard: een mooi persoonlijk portret van keuzes die leiden tot een compleet mens die weet waar hij staat in het leven. Een aanrader!’ Dicht op de huid gefilmd neemt BOI de kijker mee in het leven en daarmee de gedachtegangen van Nitzan, het lesbische meisje dat een homojongen blijkt te zijn.

Nitzan werd ruim twaalf jaar werd gevolgd door Anne Marie Borsboom. Een modern verhaal : De documentaire ‘Boi, Song of a wanderer’ werd oorspronkelijk gemaakt om de levensomstandigheden van jonge mensen in beeld te brengen in landen waar de politieke en religieuze kwesties een probleem zijn. ‘Boi’ is het verhaal geworden van een innerlijke strijd en gaat over de zoektocht naar het ware zelf. ‘Boi’ volgt de sporen van Nitzan’s leven en lichaam over de hele wereld maar, belangrijker nog, de innerlijke reis die wordt afgelegd.

De film is af en zal in 2015 een ronde gaan maken door het filmfestival-circuit. Maar op 8 december is er alvast een gelegenheid om de film als ‘een’ van de eersten te mogen zien in een besloten voorstelling. Op deze avond ook een Q & A met filmmaakster, begeleid door Merel Moistra en na de filmvertoning een verrassingsoptreden in Cafe Eye. Host van de avond is Luna Lunettes. Tickets : zie website.

Lees ook:Eerste TransPride tijdens Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Tv-tip: Boys Don’t Cry
Lees ook:Cinecrowd zoekt steun voor film ‘Homotie’
Lees ook:LHBT film ‘Out to Win’ met Boris Dittrich & Johan Kenkhuis, zondag 31/01 @ De Balie, Amsterdam
Lees ook:‘Love is Strange’: film over homostel op leeftijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>