Tv-tip: Boys Don’t Cry

Vrijdag 8 november zendt RTL-8 vanaf 20.30 uur in het kader van de Oscar-week de film ‘Boys Don’t Cry’  uit 1999 uit (trailer: klik hier). Brandon Teena vindt dat ze als vrouw in een verkeerd lichaam zit. Ze doet zich voor als een man. Hij valt op meisjes, maar vertelt niemand dat hij een vrouw is. Als dat uitkomt, voelen haar vrienden zich verraden en loopt haar leven gevaar.

Het verhaal is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van de Amerikaanse Teena Renae Brandon. Ze werd geboren als vrouw, maar ging door het leven als vrouw. Toen haar vrienden daarachter kwamen, hebben ze haar op 31 december 1993 vermoord. De hoofdrol werd gespeeld door Hilary Swank. Zij kreeg er onder meer en Oscar en een Golden Globe voor.

Lees ook:Tv-tip: ‘Boys Don’t Cry’ vrijdagavond op RTL 8
Lees ook:Transseksueel houdt succesvolle hongerstaking
Lees ook:Oudste portret travestiet ontdekt in Londen
Lees ook:Transseksuele man baart dochter
Lees ook:Man uit Roosendaal opgepakt op verdenking moord transseksueel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>