Stichting Vrienden van de Gay Krant doet aangifte tegen Henk Krol wegens oplichting

IMG_20160522_142004De Stichting Vrienden van de Gay Krant (SVGK) heeft woensdag aangifte gedaan tegen Henk Krol wegens oplichting, valsheid in geschrifte en verduistering van subsidiegelden. Krol zit namens de 50Plus Partij in de Tweede Kamer en was voorzitter van de SVGK en hoofdredacteur van de Gay Krant, tot het blad failliet ging. Hij zou zijn inmiddels overleden vader hebben ingeschreven als secretaris en penningmeester van de stichting en daardoor ongezien subsidiegeld hebben doorgesluisd naar rekeningen van zijn noodlijdende bedrijven, waaronder de Gay Krant, om openstaande rekeningen te betalen.

De advocaat van de stichting, Oscar Hammerstein, liet eerder beslag leggen op zijn twee huizen. Krol ‘wuift elke vorm van aansprakelijkheid weg’, aldus Hammerstein; daarom gaat er nu een dagvaarding tegen Krol uit. De stichting is verantwoordelijk voor de terugbetaling van 200.000 euro subsidie, maar zegt dat er geen geld meer in kas is omdat Krol dat heeft verduisterd. Het ministerie eist het geld terug, omdat na een extra accountantscontrole aan het licht kwam dat er hele andere zaken van waren betaald. De advocaat vindt dat het ministerie daardoor mede verantwoordelijk is. De SVGK doet daarom ook aangifte tegen de nog onbekende ambtenaren van het ministerie van OCW die de subsidieaanvraag goedkeurden én aangifte tegen de accountant die de financiële stukken van de stichting in eerste instantie goedkeurde, terwijl hij van het één en ander moet hebben geweten.

 

Lees ook:Geen bewijs voor subsidiefraude Henk Krol
Lees ook:Stichting Vrienden van de GayKrant laat beslag leggen op huizen Henk Krol
Lees ook:Henk Krol hoeft twee ton subsidie niet zelf terug te betalen
Lees ook:Henk Krol moet 2 ton terugbetalen aan het Rijk
Lees ook:Rechtszaak tegen Henk Krol over vermeende fraude van 2 ton bij Gay Krant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>