Rechtszaak tegen Henk Krol over vermeende fraude van 2 ton bij Gay Krant

Het Rijk eist 2 ton terug van de voormalige stichting van Henk Krol aan subsidiegeld. Krol weigert dat en de Stichting Vrienden van de Gay Krant is failliet. Van de 300.00 euro subsidiegeld die het ministerie van Onderwijs tussen 2008 en 2011 betaalde, is van tweederde niet duidelijk waarvoor het is gebruikt. De subsidie was toegekend om een digitale ontmoetingsplek voor roze jongeren op te zetten.

Maar Krol, toen voorzitter van de stichting, zou 2 ton hebben gebuikt om de Gay Krant overeind te houden. Al vond de accountant de boeken ‘een puinhoop’, Krol houdt voet bij stuk dat hij niet heeft gerommeld. De accountant gaf geen goedkeuring aan de verantwoording van de cijfers, iets dat het Rijk eist bij verstrekken van subsidies. De rechtbank in Den Bosch hoopt op 3 juni uitspraak te kunnen doen in de zaak die het bestuur van de stichting Vrienden van de Gay Krant tegen Krol heeft aangespannen.

Lees ook:Henk Krol moet 2 ton terugbetalen aan het Rijk
Lees ook:Henk Krol zou meer geld hebben opgestreken
Lees ook:Stichting Vrienden van de Gay Krant doet aangifte tegen Henk Krol wegens oplichting
Lees ook:Onderzoek naar mogelijk subsidiemisbruik Henk Krol
Lees ook:Henk Krol hoeft twee ton subsidie niet zelf terug te betalen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>