Henk Krol hoeft twee ton subsidie niet zelf terug te betalen

Henk Krol hoeft niet zelf ruim twee ton subsidiegeld terug te betalen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch woensdag opnieuw bepaald. Eerder werd hij niet niet schuldig bevonden aan subsidiefraude toen hij hoofdredacteur was van de Gay Krant. Stichting Vrienden van de Gay krant (SVGK), waar Krol voorzitter van was, diende een klacht tegen hem in toen de stichting een subsidie van 206.000 euro moest terugbetalen aan het ministerie van Onderwijs.

De rechtbank in Den Bosch vindt dat de verantwoordelijkheid van de SVGK. De SVGK vond Krol als hoofdredacteur – van december 1979 tot maart 2013 – verantwoordelijk voor de schimmige boekhouding: geld werd zonder bonnetjes heen en weer geschoven. In juni bepaalde de rechtbank van Den Bosch dat Henk Krol, tegenwoordig lijstrekker van 50Plus,  niet aansprakelijk is.

Lees ook:Geen bewijs voor subsidiefraude Henk Krol
Lees ook:Rechtszaak tegen Henk Krol over vermeende fraude van 2 ton bij Gay Krant
Lees ook:Stichting Vrienden van de Gay Krant doet aangifte tegen Henk Krol wegens oplichting
Lees ook:Henk Krol moet 2 ton terugbetalen aan het Rijk
Lees ook:Rechtbank Den Bosch: Henk Krol niet aansprakelijk voor schuld Gay Krant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>