Henk Krol zou meer geld hebben opgestreken

IMG_20160520_150114‘Subsidieput Krol dieper’, kopt de Telegraaf van zaterdag. Henk Krol zou nog meer subsidiegeld hebben opgestreken: nog eens 237.000 euro, boven op de twee ton die het ministerie van Onderwijs terugvordert van stichting Vrienden van de Gay Krant. Die was bestemd voor een website voor jongeren, die er nooit kwam. De Telegraaf meldt dat na onderzoek is gebleken dat de besteding van die 237.000 euro nergens in de boeken voorkomt. Krol deed bij het ministerie tussen 2008 en 2011 meerdere subsidie-aanvragen, die ‘op één na zonder problemen werden toegewezen’, aldus de Telegraaf.

Peter Derksen van Vrienden van de gay Krant zegt dat Krol het meeste subsidiegeld gebruikte om zijn noodlijdende Gay Krant op de been te houden. Hard bewijs ontbreekt, omdat na het faillissement van het blad de administratie van de stichting sis verdwenen. Ook accountants die namens het Rijk op speurtocht gingen, vonden geen stukken. Volgens het ministerie van Onderwijs zijn de 237.000 euro wel degelijk gecontroleerd. Omdat de aanvragen telkens onder de 125.000 euro bleven, was daarvoor geen accountantsverklaring nodig. Een door krol gemaakt verslag over de bestedingen volstond.Vandaag verstrekt de deadline waarop de stichting het ministerie de twee ton moet terugbetalen.  De stichting liet gisteren beslag leggen op twee huizen van Krol, uit angst dat hij geld wegsluist.

Lees ook:Rechtszaak tegen Henk Krol over vermeende fraude van 2 ton bij Gay Krant
Lees ook:Henk Krol moet 2 ton terugbetalen aan het Rijk
Lees ook:Henk Krol hoeft twee ton subsidie niet zelf terug te betalen
Lees ook:Stichting Vrienden van de Gay Krant doet aangifte tegen Henk Krol wegens oplichting
Lees ook:Geen bewijs voor subsidiefraude Henk Krol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>