Burgemeester Berlijn sleept homofobe rapper voor de rechter

IMG_20160515_130041Burgemeester Klaus Wowereit van Berlijn sleept een rapper voor de rechter vanwege homofobe uitspraken. Buashido, de bekendste ‘gangsta-rapper van Duitsland, verkondigt in zijn nieuwste rap Stress ohne Grund dat zijn collega Kay One ‘net als Wowereit in zijn kont geneukt moet worden’. Dat gaat de homoseksuele burgemeester (SPD) een stap te ver. Hij is overigens niet de enige politicus die door de rapper op de korrel wordt genomen.

Claudia Roth van de Grünen ‘zal er na een schietpartij uitzien als een golfterrein, vol gaten’, meldt Bushido in zijn kunstwerk. Ook de Duitse minister van Binnenlandse Zaken vindt dat de rapper met zijn haatvideo ‘de grens van het toelaatbare heeft overschreden’. De video zou voor minderjarigen wel eens verboden kunnen worden. Bushido relativeert alle commotie: ‘dit is nou eenmaal de manier waarop een rap-artiest communiceert’. In de wereld van de 34-jarige Duits-Tunesische Bushido zijn vrouwen Fotzen (kutten) en is schwul (homo) een scheldwoord. Een paar jaar geleden kreeg hij nota bene nog een ‘Bambi’,  een prijs voor artiesten die zich inzetten voor integratie.

Lees ook:Roze Wowi mag burgemeester Berlijn blijven
Lees ook:Berlijn heeft eindelijk Homomonument
Lees ook:Britten weren rapper Tyler the Creator wegens homofobie
Lees ook:Kritiek Deetman op hulp misbruikslachtoffers
Lees ook:Homohater Beenie Man op Parkpop Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>