Gay Krant is failliet

De Gay Krant is failliet. Na 34 jaargangen en 676 edities stopt het weekblad ermee. Vandaag wordt bij de rechtbank het faillissement aangevraagd.  De recessie heeft de krant genekt. Volgens een woordvoerder zakte de advertentiemarkt in, daalde het aantal abonnementen en was de losse verkoop al gestaakt. De Gay Krant ontstond tijdens de jaarwisseling van 1979/80 in een homobar in Eindhoven, toen de eigenaar een krantje van twee dubbelgevouwen A4′tjes voor zijn klanten had gemaakt.

Onder leiding van Joop Boonstra en Henk krol groeide de krant uit tot een belangrijk roze orgaan. Boonstra trok zich enkele jaren geleden om gezondheidsredenen terug en Krol wisselde zijn baan als hoofdredacteur in  voor het leiderschap van de politieke partij 50PLUS. Volgens de woordvoerder heeft de Gay Krant zijn belangrijkste doel bereikt: emancipatie. Een woordvoerder van het COC zei dat een belangrijke spreekbuis wegvalt en een voorvechter voor de acceptatie van homo’s, lesbo’s, biseksuelen en transgenders: ‘We verliezen ook een strijdmakker. De krant heeft een belangrijke rol gespeeld bij het openstellen van het burgerlijk huwelijk en heeft in de jaren ’80 op een hele taboe-doorbrekende manier aandacht besteed aan aids en hiv.’ Volgens de woordvoerder valt er nog genoeg te winnen: ‘Als je ziet dat driekwart van de homoseksuele middelbare scholieren worden gepest en mensen in het bejaardentehuis terug de kast ingaan, an moet er nog een heleboel gebeuren. We gaan de Gay Krant als strijdmakker missen. ‘

Lees ook:Rechtszaak tegen Henk Krol over vermeende fraude van 2 ton bij Gay Krant
Lees ook:Krol bereid schuld Gay Krant te betalen
Lees ook:Henk Krol verder in de problemen
Lees ook:Henk Krol moet 2 ton terugbetalen aan het Rijk
Lees ook:Stichting Vrienden van de Gay Krant doet aangifte tegen Henk Krol wegens oplichting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>