Twee Nederlandse roze films op Torino GLBT Film Festival

Tot en met woensdag 25 april 2012 vindt in de Italiaanse stad Turijn de 27e editie plaats van het Torino GLBT Film Festival, één van de oudste roze festivals in Europa. Wat in 1986 begon als een bescheiden filmvertoning, groeide uit tot een festival met jaarlijks meer dan 40.000 toeschouwers, onder auspiciën van het Nationaal Filmmuseum van Turijn. Het festival in Cinema Massino in Turijn ging op 19 april van start en presenteert meer dan honderd titels in verscheidene secties, allemaal roze ‘gekleurd’. Dit jaar worden er twee recente Nederlandse roze films vertoond; ‘I am a Woman’ en ‘Heet gras’.

 

I am a Woman’ van Michiel Erp gaat over de eerste generatie mannen die operatief van geslacht veranderden in Casablanca. ‘Heet gras’ van Sia Hermanides en Alieke van Saarloos gaat over sport en homoseksualiteit: de 16-jarige Sam is lesbisch, speelt gtraag voetbal en valt op een andere speelster.

Lees ook:Queer & Asian: roze onderdeel CinemAsia Filmfestival Amsterdam
Lees ook:Roze Filmdagen 2014 in Amsterdam
Lees ook:Nederlandse deelname ‘My Pride Worldwide’ kleurt Sydney Mardi Gras parade oranje
Lees ook:Maandag 18 april: GLBT-films tijdens Scenecs Filmfestival Hilversum
Lees ook:Deelname ‘Team Orange’ aan Sydney Mardi Gras parade 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>