Paul de Leeuw twittert ongestraft door – Cornald Maas kan gaan

Alle ophef over zijn bericht op Twitter over de bruiloft in Zweden deerden de tv-coryfee kennelijk allerminst: Paul de Leeuw gaat rustig door met smakeloze Tweets, zo meldt de Telegraaf. Nu twitterde onze nationale flapuit: ‘Worden Bavaria-meisjes gevraagd om de kist van Sjoerd Kooistra ’t café uit te dragen, of houdt Heineken dat tegen vanwege sponsorcontract?’ Veel Nederlanders waren not amused over zijn grappen en grollen over het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria.

 

Hij twitterde toen: ‘Zit u ook stiekem te wachten op een zwarte Saab die zich in één of ander monument boort? Niet dat ik het ze gun, maar dan gebeurt er wat.’ Actiegroep Burgerbelangen diende een verzoek in tot een strafrechterlijk proces. De Leeuw kwam ermee weg: hij werd niet vervolgd en zijn werkgever de VARA vond zijn getwitter een privézaak. Hoe anders vering het collega Cornald Maas. De TROS heeft de samenwerking met hem opgezegd, omdat hij twitterde: ‘Grappige exportproducten heeft Nederland: Sieneke, Joran van der Sloot en de PVV.’ Méér dan privé voor de TROS, bij wie de grap over onze Songfestival inzending in het verkeerde keelgat schoot. De omroep nam het liedjesfestijn over van de NOS; Cornald Maas verzorgt sinds 2003 commentaar. Dit jaar was dat dus voor het laatst.

Lees ook:Paul de Leeuw ook op Twitter een flapuit
Lees ook:Paul de Leeuw trekt stekker uit ‘Lieve Paul’
Lees ook:Paul de Leeuw stoot werk af
Lees ook:Tv-tip: Opium brengt portret van Adèle Bloemendaal
Lees ook:Boek over trotse ouders BN’ers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>