Tv-tip: Opium brengt portret van Adèle Bloemendaal

Opium, het opiniërende cultuurprogramma op tv, besteedt vanavond aandacht aan de legendarische Adèle Bloemendaal (1933). Presentator Cornald Maas ontmoet oud-collega’s en vrienden van de cabaretière en schetst met uniek beeldmateriaal een portret van een (vak)vrouw, ‘wiens leven en carrière de nodige ups en downs heeft gekend’, aldus de aankondiging. Bloemendaal werkte samen met tal van cabaretiers. Ze speelde in films, zoals in de hilarische film ‘Theo & Thea en de ontmaskering van het tenenkaasimperium’, en tv-producties, zoals in 1969 in ‘’t Schaep met de 5 pooten’.

 

Ze staat op legio langspeelplaten, maar zelf was ze vooral trots op haar soloprogramma’s in de jaren ’80, waaronder Adèles Keus. Dat zei ze in 2006 in het tv-programma ‘Mooi! Weer De Leeuw’. Nadat ze problemen kreeg met haar gezondheid, trok Bloemendaal zich na meer dan vijftig jaar op de planken te hebben gestaan terug uit de publiciteit. In oktober 2006 was ze te zien in ‘Mooi! Weer De Leeuw’, waar ze met Paul de Leeuw het lied ‘Jaloezie’ zong. Eind 2006 begon de KRO met het uitzenden van een remake van de serie ‘’t Schaep met de 5 pooten’. Daarin was ze als Rooie Rita te zien in de aflevering ‘Het zal je kind maar wezen’. Het portret is vanavond te zien op Nederland 2 van 20.50 tot 21.20 uur.

Lees ook:Tv-tip: Adèle Bloemendaal bij Opium
Lees ook:Tv-tip: Marc-Marie Huijbregts in Zomergasten
Lees ook:Adèle Bloemendaal is overleden
Lees ook:‘Mooi Weer De Leeuw’ twaalf uur live
Lees ook:Paul de Leeuw wint Televisier-Ring

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Tv-tip: Opium brengt portret van Adèle Bloemendaal

 1. john

  ik a proberen op tijd thuis te zijn om Adele te zien.
  dank voor je bericht.
  groet
  john

    /   Reply  / 
 2. Bet

  Waarom is het hele interview in de verleden tijd? Ze DEED dit en ze VOND dat. Ze is toch niet dood???

    /   Reply  / 
  1. Anouk

   Ik schrok me een ongeluk! Ik zag een aankondiging bij RTL Boulevard waar ze het ook al hadden over haar leven en oevre etc en dacht meteen het ergste.

     /   Reply  / 
 3. Paula

  Adele is een prachtvrouw.

    /   Reply  / 
 4. Paula

  Ik keek er ook van op dat alles in de verleden tijd werd gezegd.
  Ik vond dat ook heel vreemd.
  Adele is er gelukkig nog steeds en ik zag uit de opname v 2010 dat Adele er nog steeds geweldig uitziet.

  Adele je bent een prachtvrouw.

    /   Reply  / 
 5. bibber

  heb ook zitten kijken en vond het een leuke aflevering van Opium, maar ik zat ook met dezelfde vraag als Bet !!!
  ze is toch niet dood ???????

    /   Reply  / 
 6. Peggy

  Er komen veel leuke en bijzondere tv-fragmenten in voorbij. Intimi vertellen over hun ervaringen met Adèle, het levert een mooi portret op van een eigenzinnige, onstuimige vrouw die – voor zichzelf en anderen- ook niet makkelijk was. Wel een vrouw die bewondering en respect afdwingt. Er komen overigens alleen maar mannen aan het woord, en Adèle zelf wordt niet sprekend opgevoerd. Dat maakt het wat onbevredigend. Meer op:www.overgangstergirls.nl

    /   Reply  / 
 7. ans

  geweldig programma; ze is een prachtvrouw en haar zoon blijft een symphatieke jogeman.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>