Comedy Central neemt paus op de hak

Tv-zender Comedy Central brengt op Paaszondag 4 april 2010 om 20.00 uur een satire over de katholieke kerk: de Prettig Pasen Special (klik hier voor trailer). Na een periode van stilte doorbreekt Paus Benedictus XVI eindelijk zijn stilzwijgen over de vele aantijgingen van seksueel misbruik binnen de rooms-katholieke kerk. De paus spreekt zich over de kwalijke zaak uit tijdens zijn beruchte Paasrede en wordt bijgestaan door twee koorknapen.

Verder gaat de kerkvorst in op het WK voetbal, het succes van BN’ers in zijn thuisland Duitsland en het protestantse Nederlandse koningshuis. Hij geeft toe dat hij op het jaarlijkse travestiefeeest in de Catacombe verkleed was als koningin Beatrix. De Paasrede wordt opgeluisterd door verschillende Paasafleveringen van The Simpsons en South Park, waarin Pasen en het christelijk geloof centraal staan.

Lees ook:Spaanse homo’s protesteren tijdens pausbezoek
Lees ook:Paus wil compassie voor ‘imperfecte’ katholieken, maar homo-relaties blijven taboe
Lees ook:Oproep: Meer compassie voor Nederlandse katholieke LHBT’s
Lees ook:Boos over uitspraken paus? Ontdopen.nl kan helpen!
Lees ook:Katholieke kerk verandert niets aan aan kerkleer: ‘homohuwelijk’ blijft taboe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>