Boos over uitspraken paus? Ontdopen.nl kan helpen!

@Erik Feenstra

Steeds meer mensen en organisaties zijn woedend en verbijsterd over de recente uitspraken van de paus over homoseksualiteit. Ook veel katholieken – homo of hetero – vinden de frontale aanval van de kerkvorst op de roze medemens onaanvaardbaar en willen uit de kerk treden. Maar zo eenvoudig is dat niet.  Tom Roes het initiatief om mensen te helpen die uit de kerk willen stappen en lanceerde de website ontdopen.nl.

 

Want zo eenvoudig is uittreden niet: je e moet je uitschrijven bij je parochie, bij het bisdom, en niet te vergeten bij de Ledenadministratie (SILA). Op de website ontdopen.nl kunnen katholieken zich snel en gemakkelijk uitschrijven uit de Katholieke Kerk ‘Hoe meer mensen zich uitschrijven, hoe beter.’Zelf schreef hij zich uit omdat de paus condooms verbood en openlijk George Bush steunde. ‘Ik neem de paus al langer niet meer serieus.’ De website zag zijn bezoekersaantallen stijgen van enkele tientallen per dag naar zo’n tienduizend.

Lees ook:Gay Krant helpt bij uitschrijven uit kerk
Lees ook:Paus wil compassie voor ‘imperfecte’ katholieken, maar homo-relaties blijven taboe
Lees ook:Ontslagen homo-priester tegen de paus: ‘Kerk maakt leven voor homo’s tot een hel’
Lees ook:COC Nederland verbijsterd over uitspraken paus
Lees ook:Oproep: Meer compassie voor Nederlandse katholieke LHBT’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>