Boycot zanger na openlijke homokus

De Amerikaanse zanger Adam Lambert moet een homokus tijdens het American Music Award Gala duur bekopen: steeds meer tv-shows worden gecanceld. Meer dan 1.500 Amerikanen beklaagden zich erover dat de homoseksuele zanger tijdens zijn optreden een man had gekust en orale seks had gesimuleerd. Allereerst was hij niet welkom in ‘Good Morning America’, daarna ook niet in ‘Jimmy Kimmel Live’. Nu heeft hij te horen gekregen dat zijn aandeel in ABC’s ‘New Years Rockin’Eve Show’ niet doorgaat.

Lambert bevestigde dat op Twitter, maar gaf de schuld aan de FCC, de Amerikaanse watchdog van tv-programma’s. ABC verklaarde in een persbericht dat het live optreden van Lambert sterk afweek van datgene dat hij tijdens de repetities had laten zien en dat velen, inclusief het tv-station zelf, daarover not amused waren. ABC ontkent dat het iets met zijn geaardheid te maken heeft: ‘zoals GLAAD rapporteerde, staat ABC vooraan als het erom gaat om homo’s en lesbo’s positief op de beeldbuis neer te zetten. We verwelkomen roze performers en verheugen ons erop daarmee door te gaan.’ Lambert zei zelf na zijn optreden dat het ‘just in the moment was’ en bekritiseerde de dubbele moraal die ‘highly sexual shows’ van hetero vrouwelijke performers wel toestaat.

Lees ook:Petitie Singapore: Adam Lambert ‘te homo en te sexy’
Lees ook:Ricky Martin krijgt Amerikaanse homoprijs
Lees ook:Gay Awards uitgereikt in Los Angeles
Lees ook:Lady Gaga haalt uit naar homofobe fan
Lees ook:Homograp Vince Vaughn uit filmtrailer gehaald

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>