Ricky Martin krijgt Amerikaanse homoprijs

Zanger Ricky Martin kwam vorig jaar na lang aarzelen openlijk uit de kast. Dat levert hem een prijs op. De Amerikaanse homo-organisatie GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) overhandigt hem op 13 maart in New York de Vitto Russo Award, vernoemd naar de Amerikaanse homo-activist en medeoprichter van de organisatie. ‘Zijn coming-out is van groot belang geweest voor veel homo –en transseksuele kinderen’, zei de voorzitter van GLAAD. ‘Lange tijd hadden ze niemand aan wie ze een voorbeeld konden nemen.’  

 

Ook de 42-jarige actrice Kristin Chenoweth krijgt een award, omdat zij de op een positieve manier aandacht besteedde aan de homogemeenschap. Zij krijgt haar prijs, de Vanguard Award, op 10 april in Los Angeles. GLAAD werd in 1985 opgericht, houdt bij hoe de media in hun berichten omgaan met de roze medemens en reikt sinds 1990 prijzen uit aan media en personen, zoals eerder aan Sharon Stone en Whoopie Goldberg.

Lees ook:Gay Awards uitgereikt in Los Angeles
Lees ook:Amerikaanse roze tv-prijzen uitgereikt
Lees ook:GLAAD Media Award voor Caitlyn Jenner
Lees ook:Cynthia Nixon krijgt homoprijs
Lees ook:Trijntje ‘wint’ Barbara Dex Award

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ricky Martin krijgt Amerikaanse homoprijs

  1. Boekhandel Vrolijk

    Je kan de autobiografie van Ricky Martin bestellen bij boekhandel Vrolijk. Lees hoe hij omging met zijn coming-out en de jaren van geheimhouding.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>