Tv-tip: Ik heb hiv. Vertellen of verzwijgen?

IMG_20160518_105644Zaterdag 5 december 2009 praat Arie Boomsma in de derde aflevering van zijn KRO tv-programma ‘In de Schaduw van het Nieuws’ met zijn gasten over het wel of niet vertellen dat je hiv hebt: ‘Ik heb hiv. Vertellen of Verzwijgen? ‘. In de uitzending komen verhalen van mensen met hiv, die ervoor kozen om dat voor hun omgeving verborgen te houden uit angst voor negatieve reacties. Gaan Nederlanders nog wel in een restaurant eten als ze weten dat de kok hiv heeft? Moet je mensen verplichten het te vertellen?

En wat te doen met mensen die er zelfs in bed over zwijgen: is dat egoïsme? Laat je de ander daardoor niet onnodig veel risico lopen? Zijn beide sekspartners niet voor zichzelf en elkaar verantwoordelijk en zouden ze het dus per definitie veilig moeten houden?  Te gast is onder andere Arjan Ederveen, bekend van ‘Theo en Thea‘ en op dit moment acteur in de musical ‘Hairspray’: hij verloor zijn broer Wick aan aids en worstelde ook met het verzwijgen van de ziekte. De uitzending is op zaterdag 5 december 2009 op Nederland 2 te zien vanaf 21.10 uur.

Lees ook:Sprookje met boze stiefzusjes Paris & Hilton
Lees ook:Zaterdagnacht Theo & Thea megamarathon
Lees ook:D66 wil uitleg Teeven over veiligheid LHBT-asielzoekers
Lees ook:Laatste voorstellingen musicalcabaret ‘Hera’
Lees ook:Pride Photo Nijmegen gaat van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>