UvA Pride Movie Night

Dinsdag 10 november 2009 is het UvA Pride Movie Night. De roze werkgroep van de Universiteit van Amsterdam (UvA) verzorgt in het CREA Theater de filmvertoning van ‘Coming Out’, de enige film in de DDR die over homoseksualiteit gaat. Waarom het bij deze film gebleven is, vertelt Jaap Kooijman in zijn inleiding. Hij is universitair hoofddocent bij Media & Cultuur. De film beleefde haar première in cinema Kino Internationaal in het toenmalige Oost Berlijn op 9 november 1989, de avond dat de muur viel. De film begint om 20.00 uur. De toegang kost 5 euro, UvA medewerkers en studenten kunnen gratis naar binnen. De roze eend staat klaar om wat extra kleingeld voor de spaarpot van de werkgroep te vergaren (bron: persbericht).

 

UvA Pride is het eerste platform dat zich specifiek richt op de roze studenten en medewerkers op de Universiteit. Uit onderzoek bleek dat de helft van hem zich gediscrimineerd voelt. UvA Pride wil dat percentage drastisch naar beneden zien te krijgen en hoopt op samenwerking met het College van Bestuur (CvB) van de universiteit. Dat dit niet vanzelfsprekend is, bleek deze zomer, toen het CvB een verzoek om deel te nemen met een eigen boot aan de Canal Parade (en dus financiering) afwees. UvA Pride organiseert sinds kort een maandelijkse homoborrel; de eersvolgende vindt vrijdag 4 december plaats.

Lees ook:Eerste homoborrel Universiteit van Amsterdam
Lees ook:Universiteit Maastricht krijgt roze platform
Lees ook:Erasmus Pride van start
Lees ook:Vrije Universiteit krijgt homonetwerk
Lees ook:Tientjesactie UvA Pride voor roze universiteitsboot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>