Vaticaan lovend over Oscar Wilde

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het Vaticaan heeft zich in lovende woorden uitgesproken over de 19e-eeuwse Britse schrijver Oscar Wilde. l’Osservatore Romano, de spreekbuis van het Vaticaan, schrijft dat Wilde ‘altijd op zoek was naar schoonheid en het goede, maar ook naar een god.’ Wilde zat twee jaar in een strafkamp wegens ‘gross indecency‘: hij was getrouwd en had twee kinderen, maar werd in 1885 gearresteerd vanwege zijn homoseksuele relatie met lord Alfred Douglas. Het Vaticaan schrijft verder dat Wilde ‘een fortuinlijk man was, wiens werk meer dan een eeuw na zijn dood niet vergeten is en nog steeds wordt verkocht.

 

Oscar Wilde werd lange tijd door menigeen afgeschilderd als ‘immoreel ontaard’. Vriend en vijand van het Vaticaan zijn verrast. Afgelopen december zei de nieuwe paus dat ‘het bestaan van homo’s de mensheid nét zo bedreigd als de vernietiging van regenwouden’ en dat ‘acceptatie van transgenders het menselijke ras om zeep zou helpen’. De mensheid moest volgens de kerkvorst worden beschermd tegen zelfvernietiging.

Lees ook:Verhagen spreekt nuntius ernstig toe
Lees ook:Mysterie rond dood Oscar Wilde’s vrouw mogelijk verklaard
Lees ook:Homohuwelijk Ierland ‘nederlaag voor de mensheid’
Lees ook:Japanse First Lady verrast door op de Tokio Rainbow Pride te verschijnen
Lees ook:Vaticaan verhoort chef Zwitserse Garde over uitspraken ‘homocultuur’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>