Ang Lee maakt derde homofilm ‘Taking Woodstock’

Op het filmfestival van Cannes ging vorige week de film ‘Taking Woodstock‘ in première: na ‘The Wedding Banquet’ en ‘Brokeback Mountain’ heeft regisseur Ang Lee voor de derde keer een film gemaakt met een homothema (klik hier voor de trailer). De film gaat over de homoseksuele Elliot Tiber, die in de zomer van 1969 met één telefoontje het legendarische Woodstock Festival mogelijk maakte en daarmee Amerika én zijn eigen leven radicaal veranderde. Hij ontdekt dat een belangrijk concert een vergunning misloopt, mede door straatrellen die te maken hebben met homorechten.

 

Hij krijgt het geniale idee om het concert te platen plaatsvinden op een plaats waar álle mensen hun feest kunnen vieren en benadert Woodstock Ventures: het begin van een nieuw tijdperk. ‘Taking Woodstock’ is gebaseerd op het autobiografische boek van Tiber, waarin hij het muziekfestijn en vooral wat eraan voorafging, beschrijft. De film wordt geproduceerd door hetzelfde team dat ‘Brokeback Mountain’ en ‘Milk’ uitbracht. ‘Taking Woodstock’ is bedoeld als het derde deel van een drieluik over homoseksualiteit in de Verenigde Staten. De premièredatum van deze film in Nederland is nog niet bekend.

Lees ook:Brokeback Moutain in Italië gecensureerd uitgezonden
Lees ook:Acteur ‘Brokeback Mountain’ dood aangetroffen
Lees ook:Homofilm ‘Brokeback Mountain’ op filmfestival
Lees ook:Postuum Golden Globe voor Heath Ledger
Lees ook:Auteur Brokeback Mountain: ‘had ik dat verhaal maar nooit geschreven’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>