Nederlands Transgender Film Festival

Woensdag 19 tot en met zondag 24 mei 2009 vindt in cultureel centrum De Balie in Amsterdam voor de 5e keer het Nederlandse Transgender Film Festival (NGTF) plaats; een tweejaarlijks cultureel evenement om transgenders in de picture te zetten. Het festival toont films, videoproducties, workshops en lezingen die begrip willen kweken en discussies willen uitlokken over gender issues. Bovendien biedt het festival een veilige plek voor transgenders en hun vrienden. Het festival opent woensdag met de voorstelling ’Ask a Tranny‘ om 19.00 uur, om 20.00 uur gevolgd door de sexy cabaretvoorstelling Madame Pierre’s Other Tongue van Lazlo Pearlman; beiden in de foyer van De Balie.

De dag ervoor, op 19 mei, organiseert de Universiteit van Amsterdam in het Bungehuis een internationaal symposium over transgender filmstudies. Donderdag 21 mei vindt in de Flexbar in de Amsterdamse Westergasfabriek vanaf 22.00 uur de Hormonotron II Party plaats, met topdj’s uit de Amsterdamse roze gemeenschap. Tickets kosten € 10,=  aan de deur en € 8,= in de voorverkoop bij de informatiedesk in de Balie op 20 en 21 mei. Verdere tickets: zie website.

Lees ook:Symposium over transgender filmstudies
Lees ook:TransCreen – Amsterdam Transgender Film Festival
Lees ook:International Queer & Migrant Film Festival 2016
Lees ook:André van Es opent transgender filmfestival TranScreen
Lees ook:Hij / Zij presenteren

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nederlands Transgender Film Festival

  1. Pingback: Symposium over transgender filmstudies | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>