Show Marc-Marie Huijbregts op tv

Zaterdag is de meest recente theatershow van Marc-Marie Huijbregts op tv te zien: ‘Omdat ik niet vergeet’, waarmee hij in 2007 en 2008 door het land toerde. De uitzending op Nederland 1 vanaf 20.25 uur zal waarschijnlijk een ingekorte versie zijn van de show: de volledige registratie op dvd ligt over een paar weken in de winkels. In de laatste aflevering van 2008 van de tv-show ‘De Wereld draait door‘ nam Huijbregts afscheid van de show. ‘Met pijn in het hart’, zei de komiek, die als ‘tafelheer’ van Matthijs van Nieuwkerk vaak verraste met snedige opmerkingen.

 

Ik was persoonlijk nooit zo dol op zijn hoge piepstemmetje en zijn kokette hoofdbeweginkjes, en in de gisteren uitgezonden eerste aflevering van de nieuwe KRO tv-serie ‘Camping ‘t Vrije Schaep’, het vervolg van ‘‘t Schaep met de 5 poten‘ vond ik hem een persiflage van een enge nicht. Daar is niks op tegen, maar ik vond hem het zoveelste cliché van het flikkertje, zoals Jan-met-de-pet dat kennelijk nog altijd ziet. Ik dacht: ‘Moet dat nou? Een gemiste kans.’ Overigens vond ik bijna alle figuren in ‘‘t Schaep‘ ééndimensionaal neergezette karikaturen: alleen kastelein Kootje (Pierre Bokma) ontroerde en overtuigde, vooral toen hij op stuntelige wijze zijn liefje, tante Door (Loes Luca), overhaalde om niet bij hem weg te gaan. Niet alleen de rol van Huijbregts, andere rollen waren evenzogoed irritante clichéfiguren. Kennelijk zo geregisseerd: ik ben benieuwd of Huijbregts in zijn eigen theatershow meer ‘zijn mannetje staat’.

Lees ook:Tv-tip: Marc-Marie Huijbregts in Zomergasten
Lees ook:Paul de Leeuw en Marc-Marie Huijbregts werken aan tv-show
Lees ook:Priester mag niet meevaren op religieboot Canal Parade
Lees ook:Tv-tip: Opium brengt portret van Adèle Bloemendaal
Lees ook:Stekker gaat uit ‘Life & Cooking’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Show Marc-Marie Huijbregts op tv

  1. bernadette

    heb de show gezien en ben helemaal overdonderd door zyn prachtige stem,zou er graag meer van horen,BRAVO!!!!!

    groeten uit Doesburg

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>