Gay-pride Leeuw filmfestival Venetië

De hoogste prijs die te halen valt op het Film festival van Venetië heet De Gouden Leeuw. Nu, na 4 jaar overleg, krijgt het festival er een ‘’Queer Lion’’ bij zo deelde competitie directeur Daniël Casagrande mee. De prijs gaat naar de beste avondvullende film met hierin een homo- of lesbische karakter. ‘’Ik verwacht rond de 10 tot 12 speelfilms die mee zullen dingen voor deze prijs.. zowel films die meedoen aan de hoofdcompetitie maar ook andere films die draaien op het festival maken kans’’ Het festival is van 29 tot en met 8 september. Een kleine internationale jury zal de winnaar selecteren die beloond zal worden met het beeldje van De Gouden Leeuw met op de vleugels de kleuren van de gay-pride regenboog vlag. ‘’We zijn niet op zoek naar de volgende ‘Brokeback Mountain’ speelfilm. We kijken alleen naar karakters of thema’s die een goed beeld weergeven van homoseksualiteit.’’ Zo vertelde Casacrande.

Lees ook:LGBQT-gemeenschap loopt mee in Parade Ieder1 – zondag 25 september in Amsterdam
Lees ook:Intrinsic Moral Evil op het Nederlands Film Festival
Lees ook:Filmfestival Cannes krijgt Roze Palm
Lees ook:Milkshake Festival naar Brazilië!
Lees ook:Homomonument viert dit jaar 30e verjaardag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>