IJsfabrikant steunt homohuwelijk

IMG_20160522_141747IJsfabrikant Ben & Jerry’s heeft in Groot-Brittannië de naam van een van hun smaken veranderd en steunt daarmee het recht van koppels van hetzelfde geslacht om te mogen trouwen. De populaire smaak ‘Oh My! Apple Pie!’ heet er voortaan ‘Apple-Y Ever After’. Op de verpakking prijkt vanaf nu een mannenstel bovenop een bruidstaart, omgeven door regenbogen. Ben & Jerry’s lanceert daarnaast samen met Stonewall, het Britse COC, een Facebook app waarmee gebruikers online met elkaar kunnen trouwen.

Wie daarvan gebruikmaakt, steunt een petitie, gericht aan de Britse premier Cameron, die vraagt het huwelijk voor homokoppels open te stellen. In Groot-Brittannië is de discussie losgebarsten of het huwelijk kan worden opengesteld. De Britse pregering voelt ervoor, maar de katholieke kerk en de Church of Engand zijn tegen. In 2009 veranderde Ben & Jerry in de Amerikaanse staat Vermont de naam ‘Chubby Hubby’ in ‘Hubby Hubby’, om te vieren dat homo’s daar voortaan met elkaar konden trouwen.

Lees ook:IJsfabrikant steunt homohuwelijk met homo-ijsje
Lees ook:Kerkprotest tegen Schots homohuwelijk
Lees ook:Eerste homostel in synagoge getrouwd
Lees ook:David Cameron krijgt PinkNews Award voor erkenning ‘homohuwelijk’
Lees ook:Cameron voelt voor homohuwelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>