IJsfabrikant steunt homohuwelijk met homo-ijsje

Een tip van mijn collega van reclamewereld.blog: de Amerikaanse ijsfabrikant Ben & Jerry’s viert de recente invoering van het homohuwelijk in de Amerikaanse staat Vermont (de thuisstaat van de firma) met een ‘homo-ijsje’. De naam van de ijssmaak Chubby Hubby (‘Fudge Covered Peanut Butter Filled Pretzels in Vanilla Malt Ice Cream Rippled with Fudge & Peanut Butter’) verandert in Hubby Hubby. Wat het verschil is waardoor het een hot homo-item wordt (afgezien van die eerste letter), ontgaat me, maar darvoor ben ik dan ook geen Amerikaan.

 

Als nuchtere Hollander kijk ik ook vreemd tegen zo’n mega ondertitel aan, maar goed: je kunt aan de ander kant van de oceaan dan ook niet zomaar een ‘gewoon’ ijsje kopen: naast honderden verschillende ijssmaken (allemaal met illustere namen) hebben zelfs de hoorntjes tal van smaken. Overigens heeft Ben & Jerry’s nog voor zo’n anderhalf jaar Chubby Hubby’s op de plank liggen, dus dat nieuwe ‘homomerk’ is voorlopig niet in de supermarkt te koop. ‘Maar het gaat om het idee’, vindt de ijsgigant. Het ijs dat in hoorntjes in een van de zes eigen vestigingen in Vermont te koop is, draagt wel de nieuwe naam. Het initiatief is in samenwerking met Freedom to Marry, een organisatie die homohuwelijken steunt en het nationale debat hierover wil aangaan.

Lees ook:IJsfabrikant steunt homohuwelijk
Lees ook:Congres veegt veto tegen homohuwelijk van tafel
Lees ook:Bruce Springsteen steunt homohuwelijk
Lees ook:Opnieuw tegenslag homohuwelijk in USA
Lees ook:Partnerregistratie mogelijk vanaf 0.01 uur

1 Reacties // Reageer

One thought on “IJsfabrikant steunt homohuwelijk met homo-ijsje

  1. Sara

    hoe ze extra vetten & eiwitten willen verkopen…
    en mijne Cornetto ligt nog steeds niet in de vriezer.
    Heb mijn hoofdkussen d’rin gestoken… zou goed zijn tegen huisstofmijt **** vriezen (-20°C)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>