Henk Krol wil tientje per homokoppel

IMG_20160518_140918Vrijdag 1 april 2011 is het tien jaar geleden dat homo´s en lesbo´s voor het eerst met elkaar konden trouwen: om 00.01 uur verbond toenmalig burgemeester van Amsterdam, Job Cohen, drie mannen -en één vrouwenkoppel in de echt. Één van de voorvechters van de openstelling van het burgerlijk huwelijk voor anderen dan uitsluitend mannen met vrouwen was Henk Krol, hoofdredacteur van de Gay Krant. Nu vraagt hij een tientje per homostel voor zijn Stichting Vrienden van de Gay Krant.

 

Die stichting heeft al jaren een tekort van drie ton: volgens Krol komt dat door lobbywerk voor de totstandkoming van het ‘homohuwelijk’, een term die hij zelf niet graag leest, maar het is wat compacter dan de volzin ‘openstelling van het burgerlijk huwelijk’. Het tekort vulde hij uit eigen zak aan; daarom vraagt hij nu een tientje per homostel. ‘Dat lijkt mij niet teveel gevraagd’, zei Krol in dagblad Spits.

Lees ook:Vrienden van de Gay Krant in geldnood
Lees ook:Oproep aan homo’s en lesbo’s: trouw op 1 april
Lees ook:Monument to a Universal Marriage – ode aan ‘homohuwelijk’
Lees ook:Gay Krant bestaat dertig jaar
Lees ook:Rechtszaak tegen Henk Krol over vermeende fraude van 2 ton bij Gay Krant

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>