Roze Britten mogen eerdaags trouwen

De Britse regering wil het mogelijk maken voor homo’s en lesbo’s om te trouwen. Het burgerlijk huwelijk moet mogelijk worden in civiele instellingen, maar ook kerken moeten  religieuze trouwceremonieën kunnen aanbieden. Dat melden de Britse kranten The  Sunday Times en The Sunday Telegraph, die meldt minister Lynne Featherstone van Emancipatie binnenkort plannen zal bekendmaken.

 

Haar partij, de Liberal Democrats, vormen op dit moment een coalitieregering met de conservatieven, met premier David Cameron. De partij is voorvechter van meer rechten voor homo’-en lesbokoppels. Sinds 2004 is partnerschapsregistratie in hetVerenigd Koninkrijk al mogelijk. De Anglicaanse kerk liet vorig jaar al weten niet te zullen toestaan dat haar kerkgebouwen hiervoor de deuren opendoen. Ook behoudende diehards binnen de Conservatives zijn not amused.

Lees ook:David Cameron wil homohuwelijk
Lees ook:Boris Johnson ‘snapt alle ophef over homohuwelijk niet’
Lees ook:Kritiek kerken op uitspraken Cameron over homohuwelijk
Lees ook:Cameron wil homofobie in Gemenebestlanden aanpakken
Lees ook:David Cameron krijgt PinkNews Award voor erkenning ‘homohuwelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>