Schrijver ‘Pride’ winnen BAFTA voor Outstanding Debut

De schrijver en producer van de film Pride hebben een BAFTA gekregen voor ‘Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer’. Stephen Beresfold schreef en David Livingstone produceerde de film over een groep roze activisten die de mijnstaking in de jaren ’80 steunen (trailer: klik hier). De film kwam vorig jaar uit.

Het was de enige prijs die de film tijdens het BAFTA-gala zondagavond in Londen in de wacht wist te slepen. ‘The Imitation Game‘ over Alan Turing kreeg niet er niet één, ook al was de film van tevoren goed voor maar liefst negen nominaties. De film gaat eerdaags op voor acht Oscar-nominaties. Opvallend genoeg vielen er weinig Britse films in de prijzen, terwijl de BAFTA als British Academy of Film and Television Award in de volksmond de Britse Oscar wordt genoemd. ‘The Theory of Everything’, over het leven van Stephen Hawkins, was een van de uitzonderingen, met een beeldje voor ‘Beste film’ en ‘Beste mannelijke hoofdrol’.

Lees ook:Moonlight wint Oscar voor beste film
Lees ook:Milk genomineerd voor acht Oscars
Lees ook:Bafta voor acteur homorol
Lees ook:Diversiteit wordt een must om een BAFTA te kunnen winnen
Lees ook:Homodrama ‘Moonlight’ goed voor acht Oscar-nominaties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>