Amerikaanse dvd van Britse film ‘Pride’ rept met geen woord over homo’s

De Britse film Pride was een van de  verrassingen van vorig jaar (trailer: klik hier). De film gaat over de onverwachte samenwerking tussen LGBT-activisten en stakende mijnwerkers in de UK in 1984. Op de onlangs uitgekomen Amerikaanse dvd wordt daar echter met geen woord over gerept. De Amerikaanse distributeurs vrezen voor slechte omzetten als ze expliciete roze films op de markt brengen.

De foto op de voorkant met spandoeken met de tekst ‘Lesbians & gays support the miners’ is bewerkt en in de tekst op de achterkant werd ‘a London-based group of gay and lesbian activists’ veranderd in ‘a group of London-based activists’. ‘Pride’ was goed voor de Quer Palm op het filmfestival van Cannes, ‘Best Film 2014′ van de British Independant Film Awards en is genomineerd voor een Golden Globe voor beste musical/comedy.

Lees ook:Londen krijgt regenboog-zebrapad tijdens de London Pride
Lees ook:Eerste Gay Pride in Jamaica
Lees ook:Lesbian Vampire Killers grootste filmflop 2009
Lees ook:Leger blijft homo militairen ontslaan
Lees ook:Eagle Amsterdam en Eagle Londen slaan handen ineen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>