Lintjes voor Willem Nijholt en André van Duin

IMG_20160515_181340De dag voor Koninginnedag is het traditioneel lintjesregen en worden burgers onderscheiden voor bewezen diensten. Willem Nijholt werd bevorderd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, André van Duin tot Officier in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

 

Zichtbaar ontroerd vertelde Nijholt dat zijn moeder was overleden toen hij eindexamen van de toneelschool deed: ‘Ze heeft mij nooit op het toneel gezien en dacht dat het een armoedig leven zou worden.’ André van Duin grapte over zijn naar eigen zeggen ‘upgrading’: ‘Ik was er eigenlij kwel trots op om ridder te zijn en vond dat wel voldoende. Officier is meteen zo’n militaristische uitdrukking.’ In Leiden werd Ron Stoop geridderd vanwege zijn langdurige bijdrage aan de homo-emancipatie in de sleutelstad. Hij werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, net als Jip van Leeuwen, die zich al jaren inzet voor de positie van de roze medemens in de sportwereld en modeontwerper Addy van den Krommenacker.

Lees ook:André van Duin valt in voor Martine Bijl bij ‘Heel Holland Bakt’
Lees ook:Bob Angelo Penning voor André van Duin en Miriam van der Have
Lees ook:Adri van Hout krijgt lintje voor homo-emancipatie
Lees ook:Beeld en Geluid Oeuvre Award voor Paul de Leeuw
Lees ook:Borstbeeld Jos Brink onthuld in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>