Bob Angelo Penning voor André van Duin en Miriam van der Have

De Bob Angelo Penning 2017 – de jaarlijkse prijs van het COC voor mensen of instanties die veel hebben betekent voor de LHBT-gemeenschap, gaat dit jaar naar komiek Andree van Duin en activiste Miriam van der Have. Zondag reikte COC-voorzitter de penningen uit tijdens het Nieuwjaarsfeest ‘True Colors‘ in de Amsterdamse poptempel Paradiso. 

André van Duin krijgt de penning vanwege ‘de vanzelfsprekende wijze waarop hij als BN’er al bijna een halve eeuw bijdraagt aan de acceptatie van homoseksualiteit’, vanaf begin jaren ’70, ‘een tijd waarin dat nog verre van vanzelfsprekend was’, aldus het COC.  Miriam van der Hsve kreeg de penning voor haar ‘voorbeeldige inzet voor de emancipatie van intersekse personen in Nederland en de wereld.’

De penning is vernoemd naar Bob Angelo, de schuilnaam van Niek Engelschman, oprichter en eerste voorzitter van het COC, in een tijd dat homoseksualiteit nog verboden was. Eerder ging de prijs naar onder meer Hans van Manen, Paul de Leeuw, Boris Dittrich, Arie Boomsma en Erwin Olaf.

Lees ook:COC: Bob Angelo Oorkonde voor Martin Oortwijn
Lees ook:COC reikt PANN Bob Angelo Penning uit
Lees ook:Carry Slee krijgt Bob Angelo penning
Lees ook:COC-prijs voor Leo Schenk en Amsterdam Gay Pride
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie COC Nederland met Bob Angelo Penning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>