Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein

IMG_20160522_142305Woensdag 7 april 2010 is Dolly Bellefleur van 19.00-20.00 uur te beluisteren in haar maandelijkse radioprogramma Dolly’s Bonte Woensdagavondtrein. Ze gaat in gesprek met Marcel Heyman over de voorstelling ‘Bent of De Anderen’ die Gideon’s Bende in mei speelt in het COC Theater in Amsterdam. Ellen Schippers komt vertellen over haar expositie ‘Frauensehnsucht’.

‘Bent of De Anderen’ is geschreven door Martin Sherman. Het stuk gaat over de homovervolging na de Nacht van de Lange Messen (30 juni 1934) in nazi-Duitsland. Max is een opportunistische levensgenieter en gaat naar Dachau. Hier leert hij de ware betekenis van liefde kennen. ‘Bent of De Anderen’ is een ontroerend, confronterend stuk over de ontwikkeling die Max maakt naar zelfacceptatie. Gideon’s Bende heeft gekozen voor dit stuk in het kader van ‘ken je eigen geschiedenis’, maar ook nu is het verhaal actueel. Een toneelstuk over vooroordelen, geweld tegen minderheden en gebrek aan solidariteit tussen en met onderdrukten.

 

Het belangrijkste doel van fashiondesigner Ellen Schippers is nooit geweest om draagbare kleding te ontwerpen. Toen ze van de opleiding textiele werkvormen en de vrije academie kwam, wilde ze performances maken, geïnspireerd door voorstellingen van Pina Bausch en het Ka Theater, Fellini’s film ‘Satyricon’ en Fong Leng’s extravagante ontwerpen. Ze maakte performances in de Melkweg, Shaffy en het Vondelpark. De acts gingen over (on)macht, afweer en verleiding. ‘Frauensehnsucht’ is de tweede editie van een drieluik over gender. De expositie is een reis door een mysterieuze ruimte langs video-installaties met theatrale beelden, muziek en poëzie. Centraal staat de vrouw die ernaar verlangt om aan haar imago en vaste patronen te ontsnappen. Te zien van 18 t/m 25 april, tussen 14.00-18.00 uur, in Loods 6, KNSM-laan 143 in Amsterdam.

 

De Bonte Woensdagavond Trein is live te beluisteren in en rond Amsterdam op de MVS Radio: 106.8 FM op de ether en 103.3 FM op de kabel en online via www.salto.nl doorklikken naar StadsFM (logo rechts op pagina) tot twee maanden na uitzending.

Lees ook:Expositie Frauensehnsucht
Lees ook:Expositie Snowwhite & Sherazade
Lees ook:Mosse Lezing over vrouwen en videokunst
Lees ook:Dolly’s radioprogramma: ‘Gewoon jezelf zijn’
Lees ook:Dolly’s Bonte Woensdagavond Trein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>