PVV richt pijlen op homo-ontmoetingsplaatsen

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

De openbare homo-ontmoetingsplaatsen in Den Haag moeten eraan geloven. Tenminste: als het aan de PVV ligt. Gay.nl meldt dat de partij het College van Burgemeester en Wethouders daarover om opheldering heeft gevraagd.  Volgens PVV-raadslid Paul ter Linden zorgt het gedogen van seks in de openbare ruimte ‘voor onwenselijke situaties, onveiligheid en het geeft  een verkeerd beeld van homoseksualiteit.’ Verder komt hij met argumenten als homo’s die zich ‘distantiëren van deze beeldvorming’ en dat ontmoetingsplaatsen slecht  zijn ‘voor de toch al verslechterende acceptatie van homoseksualiteit’.

 

Van der Linden: ‘De acceptatie van homoseksualiteit is een belangrijke graadmeter van het ontwikkelingsniveau van een maatschappij.’ Op de één of andere manier krijg ik hiervan een vieze smaak in mijn mond. Ik weet namelijk nóg wel een aardige oneliner voor de borreltafel: de acceptatie van andersdenkenden en andere bevolkingsgroepen is een belangrijke indicatie hoe het er met een samenleving voorstaat. Daarover houdt de PVV er hele andere opvattingen op na. Een groep die een andere bevolkingsgroep het leven zuur maakt, zou zomaar zijn pijlen kunnen gaan richten op een ánder deel van de samenleving. Dat is in de geschiedenis maar al te vaak gebleken. Hoewel de PVV veel aanhang onder de homo’s schijnt te hebben, heb ik de indruk dat menig aanhanger bepaald niet homovriendelijk door het leven gaat. Homo’s: let op uw zaak!

Lees ook:Oud-militair onderscheiden voor homo-emancipatie
Lees ook:COC wil duidelijkheid over homofobe adviseur Wilders
Lees ook:Religieuze leiders moeten homo’s accepteren
Lees ook:Alkmaar stelt homo-ambassadeurs aan
Lees ook:Roze gehalte burgemeester Utrecht

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “PVV richt pijlen op homo-ontmoetingsplaatsen

  1. homo ontmoetingsplaatsen

    Gelukkig worden homos steeds meer geaccepteerd en kan ik bijna veilig door de Schilderswijk lopen in Den Haag.

      /   Reply  / 
  2. sportingact

    Bijna!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>