Wilders spant homo’s voor zijn karretje

Geert Wilders wil dat alle niet-westerse allochtonen met een dubbele nationaliteit of verblijfsvergunning een contract ondertekenen, dat de gelijke rechten van mannen en vrouwen onderschrijft, tegen de sharia is en tegen discriminatie van vrouwen en homo’s. Teken je niet, dan kan je vertrekken. Dat zegt hij in een interview in de Volkskrant van zaterdag. Dat zal me een uittocht geven, als dat – zoals Wilders óók oppert – in heel Europa wordt ingevoerd. Het klinkt natuurlijk charmant: een politicus die zich hard maakt voor vrouwen en homo’s. Maar what about zijn eigen achterban? Zet die zich óók schrap voor de homoseksuele medemens?

 

Misschien voel ik me als homo minder veilig dan vroeger, maar ik zie geen verschil tussen een multiculturele stadswijk en een witte slaapstad uit de jaren ’70. Daar wonen nogal wat aanhangers van Wilders en consorten die ooit de grote stad ontvluchtten, vanwege de toestroom van (zoals dat ooit heette) ‘buitenlanders’. Ik moet in de Amsterdamse Diamantbuurt als homo op straat wellicht oppassen, maar op een wandelweggetje tussen de bielzentuintjes in Maarssenbroek riepen volkomen blanke tienerboys ooit ‘Homo!’ naar me. Dat voelde op zijn zachtst gezegd nét zo bedreigend. Misschien wel erger, omdat je dat in zo’n popperig aangelegd 70er-jaren hofjesgebeuren niet verwacht: in de stad heb je je voelsprieten wel uitstaan.

 

Geert Wilders zei in het interview: ‘Waarom waren wij op de site van de Gay Krant de eerste partij? Omdat homoseksuelen in de wijken dagelijks gevolgen van de islamisering ondervinden. Die willen dat andere, intolerante Nederland niet, dat de elite hun opdringt.’ Dan moet er dus ook zoiets als ‘dat ene tolerante Nederland’ bestaan. Wie zijn dát dan? Aanhangers van Wilders? In Maarssenbroek voelde ik hoe het is om als homo tussen ‘blank tuig’ door te lopen. Wilders spreekt immers ook van ‘tuig’, maar doelt op allochtonen. Inderdaad: ook ik wil ‘dat intolerante Nederland’ niet, maar ik bedoel daar wél wat anders mee. Een groep die een andere groep het daglicht niet gunt, is per definitie te wantrouwen. Die heeft maar een klein duwtje in de rug nodig om de peilen op een compleet andere groep te richten: de homo’s, bijvoorbeeld. Waarom niet? Dat gebeurde in de loop van de geschiedenis wel vaker. Schrijver Gerrit Komrij zei het vorig jaar in zijn Mosse lezing: de homo’s worden doodgeknuffeld door de massa, zolang ze diezelfde massa behagen. Doen ze dat even niet, dan zijn de rapen gaar. Nederlandse homo’s: let op uw zaak!

Lees ook:Geert Wilders naar homofeest tijdens Republikeinse Conventie
Lees ook:Wat nou Wilders: homo’s in 70er jaren al solidair met allochtonen
Lees ook:Amsterdam poetst imago op
Lees ook:Advocaat Spong wordt beveiligd
Lees ook:Wilders moet naar Londen kunnen komen

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Wilders spant homo’s voor zijn karretje

 1. jantje

  Wilders en homo’s? Dat staat absoluut los van elkaar. Ik voel mij niet veiliger bij zijn visie op hoe we straks in dit land met elkaar omgaan. Nee, bij mij wekt hij nóg meer argwaan op dan hij al deed. Zodra hij de moslims (met onze homo-steun) heeft gedeporteerd zijn wij aan de beurt. Langzaam maar zeker moeten we ons dan ‘gedragen’. We mogen wel homo zijn maar het niet laten zien.
  Dat is mijn overtuiging. Dus, naar mijn stem kan hij absoluut fluiten.

    /   Reply  / 
 2. Kaj

  Ben zelf niet homoseksueel, maar woon wel in de Diamantbuurt. En daar liep gisteren gewoon een stel lesbiennes hand in hand doorheen, geen probleem.

  Zal ook niet snel gebeuren dat een homo hier aangevallen wordt. Ja, het gebeurt soms dat een stel bontkraagjes een homo pakt. Dat is klote, en je hoopt maar dat die bontkraagjes ervoor gepakt worden. En dat moet zo vaak mogelijk gebeuren, dat pakken.

    /   Reply  / 
  1. Mike

   lesbiennes kunnen gemakkelijker hand in hand lopen dan homos….

     /   Reply  / 
 3. Janiek

  Wat zijn bontkraagjes?

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Halal zoekmachine blokkeert homo-woorden | Gay

 5. sportingact

  Bontkraagjes zijn irritante macho achtige marokkaanse knulletjes die homo zijn maar het ook niet weer zijn. Al naar gelang hun hufterig gedrag jegens anderen. Bontkraagjes zijn marokkaanse knulletjes die met opgevoerde bromscootertjes de fietspaden afcrossen en onveilig maken en zo nu en dan iemand van zijn fiets trekt, een gebroken kaak slaat om vervolgens een tas rooft van het slachtoffer. Bontkraagjes zijn die figuren die ook wel bekend staan als loverboys, voor de meiden dan. Ik krijg van die knulletjes echt geen harde plasser. Bontkraagjes zijn ook die knulletjes die op een te snelle scooter nast je auto staan voor het stoplicht en je raam ingooit om vervolgens dat te jatten wat op de voorbank ligt. Met name tassen, laptops etc. En bontkraagjes zijn knulletjes doe op de hoeken van straten staan in de zogenaamde probleemwijken en de boel afleggen om zodoende toe te slaan bij de sigarenboer, videotheek, zonnecentra etc etc etc.

  Hoop dat de vrager “wat zijn bontkraagjes” een duidelijk antwoord heeft gekregen. In alle gevallen blijf uit de buurt van bontkraagjes. Ze zijn een gevaar voor de buurt, voor jou en je buren. Voor de rest mogen van mij bontkraagjes flink gewassen worden in de Amstel.

    /   Reply  / 
  1. Cengiz

   Wauw…….. Dat iemand in zo’n kort stuk zoveel vooroordelen kan wegwerken………. respect man !!! Moet je ook maar kunnen :-)

     /   Reply  / 
 6. sportingact

  Ik heb mensen gesproken in Rotterdam en Amsterdam die overtuigd Wilders gaan stemmen in Juni. Het zijn ook die mensen die helemaal niets tegen homo’s hebben. Integendeel zelfs. Twee verschillende families die elkaar niet kennen. Ik deed dat kleine vraag en antwoord spel voor mijn werk toen ik bij ze was.
  Ze waren er heel openhartig over en vertelde los van elkaar dat zij ook het geweld tegen homo’s en de intolerantie naar homo’s toe een groot probleem vinden, en er het volste vertrouwen in Wilders hebben dat hij dat met harde hand gaat aanpakken.
  Volgens hun eigen zeggen is Wilders er voor iedere Nederlander en maakt hij geen onderscheid tussen hetero’s en ander sexueel georiënteerden.

  En nu maar gewoon afwachten of dat bewaarheid gaat worden ipv van te voren afschieten.

    /   Reply  / 
 7. Westburgollege

  Nederland is een vrijland. dus iedereen moet er in kunnen leven en met elkaar kunnen leven. en mekaar respecteren ookal ben je allochtoon homo of wat dan ook.

    /   Reply  / 
 8. Pingback: PVV richt pijlen op homo-ontmoetingsplaatsen | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>