Frankrijk verbiedt ‘homohuwelijk’

Het Franse Constitutionele Hof heeft bepaald dat het ongrondwettelijk is om huwelijk voor anderen dan mannen met vrouwen toe te staan. Het Hof vindt het een zaak waarover de politiek moet beslissen. Dat meldt de Franse krant Le Parisien. Een lesbisch stel met vier kinderen diende een klacht in tegen het verbod. Ze hebben sinds tien jaar een samenlevingscontract en ze willen met elkaar trouwen, maar dat kan in Frankrijk niet.

 

Het duo ziet het huwelijk als ‘de enige oplossing om hun kinderen te beschermen bij bijvoorbeeld  voogdij en erfeniskwesties, als één van beiden komt te overlijden. Frankrijk loop hiermee vér achter bij andere westerse landen: in de omringende buurelanden Nederland, België, Spanje en Portugal kunnen homo’s en lesbo’s wel met elkaar trouwen, net als in IJsland, Noorwegen Zweden, Canada, Zuid-Afrika, Argentinië en een aantal staten in de USA.

Lees ook:Homohuwelijk in Frankrijk een feit
Lees ook:Marine Le Pen wil ‘homohuwelijk’ in Frankrijk afschaffen
Lees ook:Homohuwelijk definitief legaal in Frankrijk
Lees ook:Imam trouwt homostel in Frankrijk
Lees ook:Brad Pitt en Angelina Jolie in het geheim getrouwd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>