Homo senator bovenaan in poll Iers presidentschap

In een opiniepeiling over het Ierse presidentschap staat de onafhankelijke senator David Norris bovenaan. De 66-jarige  politicus was favoriet bij 27 procent van de 1001 mensen die de poll invulden. Norris was de eerste Ierse politicus die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit. Hij is academicus met 25 jaar politieke ervaring. In oktober zei hij tegen The Guardian dat hij, als hij wordt gekozen tot president, de mediahype zal benutten ‘om Ierland te verkopen’.

 

‘Ik denk niet dat de verkiezing van iemand anders net zo veel ophef zal veroorzaken in de nieuwsberichten als die van mij’, zei Norris. ‘Dat is geweldig, want als ik dan naar Washington ga, zal iedere nieuws-channel zich op me storten. Ik loop lang genoeg mee om waardig met ‘mijn verhaal’ om te kunnen gaan, om vervolgens de focus te richten op Ierland, om ons land op de kaart te zetten.’ Norris voegde eraan toe niet bang te zijn dat de media in zijn privéleven gaan zitten wroeten: ‘Ik heb altijd een keurig en respectvol leven geleid en nooit een schandaal veroorzaakt.’ Komende herfst zijn de verkiezingen voor de opvolging van de huidige president van het land, Mary MacAleese.

Lees ook:Ierland krijgt vrijwel zeker homo als premier
Lees ook:Over twee weken eerste homohuwelijken in Ierland
Lees ook:Maandag 16 november: eerste ‘homohuwelijken’ in Ierland
Lees ook:Discriminatie LHBT-leraren in Ierland verboden
Lees ook:Ierland stuurt kalkoen naar Songfestival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>