Over twee weken eerste homohuwelijken in Ierland

Homo’s en lesbiennes kunnen van 16 november officieel trouwen in Ierland. Eind augustus zou president Higgins van Ierland de wet ondertekenen die dit mogelijk maakt, nadat de Ieren zich in mei in een referendum voor openstelling van het huwelijk hadden uitgesproken.

Tegenstanders wisten de feestvreugde te vertragen met justitieel geharrewar, maar de Seanad (het Ierse parlement) nam vorige week de laatste horde en de president tekende de wet afgelopen dinsdag. Het wachten is nu nog op de minister van Justitie, die de commencement order moet afgeven en dan kunnen roze trouwlustigen naar het stadhuis.

Lees ook:Steun voor homohuwelijk opluchting voor Ierse regering
Lees ook:Homohuwelijk blijft taboe in Noord-Ierland
Lees ook:Partnerschapregistratie in Ierland
Lees ook:Discriminatie LHBT-leraren in Ierland verboden
Lees ook:Ierland krijgt vrijwel zeker homo als premier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>