Ierland krijgt vrijwel zeker homo als premier

Ierland krijgt zo goed als zeker een homoseksuele premier. Lange tijd was zoiets ondenkbaar in het ooit streng katholieke Ierland. De Ierse regeringspartij Fine Gael heeft Leo Varadkar met grote meerderheid van stemmen gekozen als haar nieuwe leider. De 38-jarige politicus is zoon van een Indiase immigrant.

Varkadar zal waarschijnlijk op 13 juni worden geïnstalleerd als nieuwe minister-president. Hij wordt de jongste – en eerste homoseksuele – premier van Ierland. In Europa is hij niet de eerste homo als premier: De Luxemburger Bettel en de Belg Di Rupo gingen hem voor.

Lees ook:België kiest mogelijk homoseksuele premier
Lees ook:België eerste EU-land met homoseksuele premier
Lees ook:Premier Luxemburg trouwt met partner zodra wet op homohuwelijk ingaat
Lees ook:Moslimfanaten bedreigen Belgische kandidaat-premier Di Rupo
Lees ook:Ook Belgische premier boycot Winterspelen Sotsji

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>