Geen internationale huwelijksakte voor homo’s

Onder de huidige regelgeving kunnen gemeenten geen internationale huwelijksakte uitgeven aan koppels van hetzelfde geslacht. Pierre Heijnen en Jetta Klijnsma van de PvdA willen weten of dat zo is en hebben er opheldering over gevraagd aan de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en aan de minister van Justitie.

 

Ze vinden het niet kunnen dat een homo -of lesbopaar geen officieel document kan krijgen waarmee ze in het buitenland het bestaan van hun huwelijk kunnen bevestigen. De regering moet de regels wijzigen, vinden beide parlementariërs, zodat modernisering van het familierecht ook in internationale akten kan staan. Ook willen ze dat er meertalige versies van deze akten komen. Ze vragen zich af of er misschien nog méér moderniseringen van het familierecht zijn, die niet gedekt worden door de regelgeving voor internationale akten.

Lees ook:Homohuwelijk Portugal lijkt er te komen
Lees ook:Rusland wil kinderen bij homo-ouders weghalen
Lees ook:Australië: geen referendum over homohuwelijk, maar peiling per post
Lees ook:Belangrijke stap naar betere transgenderwet
Lees ook:Noorwegen gaat huwelijk openstellen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geen internationale huwelijksakte voor homo’s

  1. Sportingact

    Dat hadden beide PvdA bewindslieden moeten eisen toe het homohuwelijk een feit was en niet jaren later. Is dit weer het zoveelste PvdA luchtballontje die ontploft voordat deze de grond raakt? Hebben ze echt werkelijk helemaal niets anders, veel belangrijkers te doen dan over dit onderwerp te ouwehoeren?
    Of leiden ze de aandacht af van andere belangrijkere zaken door het over het “papiertje” te hebben. Het blijven ambtenaren zonder inhoud en een grote bek.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>