Homofobe senator blijkt zelf homo

De Republikeinse senator Roy Ashburn van Californië heeft maandag in een interview op de lokale radio onthuld dat hij homo is. Dat is vandaag de dag geen wereldschokkend nieuws meer, ware het niet dat de beste man tot nu toe tegen ieder wetsvoorstel voor betere homorechten stemde. Zo was hij tegen de invoering van een Harvey Milk  day,  tegen erkenning van elders gesloten homo-huwelijken en tegen het verbieden van discriminatie van homo’s door verzekeraars.

Vorige week werd hij met een slok op  achter het stuur door de politie aangehouden. Er zat een man naast hem; hij was op de terugweg van een bezoek aan een homotent. ‘Ik ben homo’, biechtte hij nu zelf op: ‘Woorden die lange tijd heel moeilijk voor me zijn geweest.’ Naar eigen zeggen was hij tegen gelijke rechten, omdat de kiezers dat van hem verlangden. Dat zag (en ziet) hij als zijn plicht, zei hij op de radio: ‘Ik moest mijn kiezers vertegenwoordigen en niet mezelf. Ik heb altijd gedacht dat ik mijn persoonlijke leven gescheiden kon houden van mijn publieke functies. Maar ik was het zelf die mijn persoonlijke leven publiek maakte.’ De man is gescheiden en vader van vier kinderen. Een aantal maanden geleden gaf hij al aan dat hij zich niet herkiesbaar zal stellen.

Lees ook:Brad Pitt trouwt als homo’s dat ook mogen
Lees ook:PVV minder in trek bij homo’s
Lees ook:Duitse rechtspopulistische AfD speelt homo’s en moslims tegen elkaar uit
Lees ook:Gordon stopt met OZ Radio
Lees ook:Prominente politicus komt uit de kast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>