Californië krijgt Harvey Milk Day

Gouverneur Arnold Schwarzenegger was er in 2008 nog faliekant op tegen, maar nu komt hij er dan toch: de Harvey Milk Day, 22 mei. Dat is de geboortedag van de eerste openlijk homoseksuele Amerikaanse politicus. Hij werd in 1977 gekozen in de Board of Supervisors van San Francisco, maar werd elf maanden later samen met de burgemeester van de stad vermoord door Dan White, een voormalige collega die zijn baan als ambtenaar op het stadhuis was kwijtgeraakt.

Afgelopen jaar was Milk meermalen in het nieuws: de film over hem won twee Oscars, Milk kreeg een eigen plek in de California Hall of Fame en postuum de Presidential Medal of Freedom van president Obama. Harvey Milk geldt vandaag de dag als martelaar voor homorechten en iemand met een vooruitziende blik. Acteur Sean Penn ontving een Oscar als beste acteur, voor zijn rol van de politicus in ‘Milk’.

Lees ook:Harvey Milk opgenomen in Californische Hall of Fame
Lees ook:‘Milk’ beste film van 2008
Lees ook:Verbod op Harvey Milk-dag opgeheven
Lees ook:Tv-tip: Milk bij Canvas
Lees ook:Oscars voor beste acteur en script van Milk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>