Homo in brand gestoken – daders gaan vrijuit

Een jonge homo in Noorwegen werd vorig jaar Pasen in brand gestoken, naar eigen zeggen omdat hij homo is (klik hier voor Noors artikel met foto’s). Deze week verklaarde de regionale rechtbank de zaak bij gebrek aan bewijs niet ontvankelijk. De 23-jarige Lasse Wethal werd in zijn slaap met aftershave overgoten. Hij was met een groep van vijftien jongeren op kamp in Almedalen Re. De Noor werd geblust, maar liep ernstige brandwonden op in zijn gezicht, hals en borstkas. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in het Noorse Telemark en lag daar op de intensive care.

 

De daders gaan vrijuit: aanvankelijk werd een twintigjarige aangehouden en werden een tweede persoon verdacht. Deze week werd bekend dat de regionale rechtbank de zaak heeft gesloten, omdat er gebrek aan bewijs is. Het slachtoffer reageerde: ‘Ik weet zeker dat de politie wel voldoende bewijsmateriaal had kunnen verzamelen als ze onmiddellijk met het onderzoek was begonnen.’ Zijn moeder zei tegen de plaatselijke krant dat ze de dag na het voorval zelf zijn verbrande kleren bij de politie had afgeleverd om het als bewijs zeker te stellen: ‘Het duurde lang voordat de politie de zaak begon te onderzoeken. De politieactie was bedroevend.’ De regionale politie-inspecteur wilde niet reageren.

Lees ook:Celstraf voor mishandeling met dodelijke afloop op homoplek bij Hilversum
Lees ook:Moord in Lelystad mogelijk homo-erotisch van aard
Lees ook:Vrijspraak in homoproces Egypte
Lees ook:Twintig jaar voor vermoorden twee homo’s in 1993 in Kralingse Bos
Lees ook:‘Homo-incident’ McDonalds de Kuip was een farce

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>