Celstraf voor mishandeling met dodelijke afloop op homoplek bij Hilversum

De 53-jarige Les Strijder, die in 2002 dood werd gevonden op de Bosberg bij Hilversum, is mogelijk om het leven gekomen door anti-homogeweld. Hij lag in de berm naast zijn auto, waarvan de motor nog draaide, op de parkeerplaats langs de A27, ooit een bekend cruise gebied. Twee broers van 34 en 37 uit Lelystad zijn tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld. Volgens de rechtbank hebben zij het slachtoffer mishandeld en beroofd op de parkeerplaats. Door stress van de gewelddadige beroving overleed hij aan een hartaanval.

De zaak was al langere tijd gesloten, maar werd weer actueel toen er in 2013 een anonieme tip binnenkwam dat het zou gaan om anti-homogeweld, met informatie over twee daders. Het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht‘ besteedde begin januari aandacht aan deze cold case. Er kwamen veertien tips binnen. In totaal zouden er vijf mannen bij de mishandeling betrokken zijn geweest. De zaak tegen één van hen is verjaard, omdat hij toen nog minderjarig was en twee anderen werden vrijgesproken wegnes gebrek aan bewijs. . Ook waren er meldingen van mannen die zeggen op de bewuste avond te zijn lastiggevallen.

Lees ook:Man opgepakt voor dood Les Strijder
Lees ook:Les Strijder in 2002 mogelijk omgekomen door anti-homogeweld
Lees ook:Amsterdam: twee homomannen mishandeld op pont achter Centraal Station
Lees ook:Amsterdam: twee mannen in mei mishandeld na ‘homogerelateerd gescheld’
Lees ook:Politie zoekt moordenaars stille homo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>