Twintig jaar voor vermoorden twee homo’s in 1993 in Kralingse Bos

In Rotterdam is een 47-jarige man uit Wateringen veroordeeld  tot twintig jaar celstraf voor het plegen van twee moorden in 1993 op twee homomannen in het Kralingse Bos in Rotterdam te hebben vermoord, precies war tegen hem was geëist, volgens Justitie de hoogste straf die kon worden opgelegd in de tijd dat de moorden werden gepleegd.

Lange tijd bleven de moorden onopgelost, maar met behulp van nieuwe DNA-technieken werd de man opgespoord en gearresteerd. De verdachte heeft de moorden bekend toen hij werd gearresteerd, maar voor de rechter ontkende hij alles. Dat feit heeft volgens het vonnis ‘het leed van nabestaanden verergert’. De rechtbank in Rotterdam acht de moorden bewezen. De man werd van nog een moord en een poging tot moord verdacht, maar daarvoor werd hij vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Lees ook:Twintig jaar cel geëist voor verdachte homomoorden Kralingse Bos
Lees ook:Verdachte homo-moorden Kralingse Bos voor de rechter
Lees ook:Britse kok krijgt levenslang voor reeks moorden op homo’s in Londen
Lees ook:Moord in Lelystad mogelijk homo-erotisch van aard
Lees ook:Homo-moordenaars trouwen met elkaar in de gevangenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>