Groningen trekt ton uit voor homo-emancipatie

De gemeente Groningen investeert een ton in het bevorderen van de sociale acceptatie van homoseksuelen in de stad. Het geld wordt onder andere gebruikt voor lesmateriaal en brochures, tentoonstellingen, open dagen en evenementen in de stad. De stichting Platform voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders Groningen (LGBT) gaat de plannen uitvoeren.

 

De ideeën zijn ‘in lijn met het gemeentelijk beleid waarbij vooral het zichtbaar maken en de sociale acceptatie van homoseksualiteit centraal staat’,  zegt verantwoordelijk wethouder Peter Verschuren. Groningen is één van de 14 koplopergemeenten, die van minister Plasterk 75.000 euro ontving om aan homo-emancipatiebeleid te werken. De gemeente vult het bedrag aan met 25.000 euro om de organisatiekosten en eenmalige investeringen van de stichting LGBT financieel te ondersteunen.

Lees ook:Alkmaar stelt homo-ambassadeurs aan
Lees ook:PvdA homovriendelijkste partij
Lees ook:Amersfoort stelt Roze Zaterdag 2010 veilig
Lees ook:Máxima steunt homo-emancipatie
Lees ook:Gemeenteraad wil regels voor darkrooms

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>