Amersfoort stelt Roze Zaterdag 2010 veilig

Roze Zaterdag 2010 in Amersfoort gaat door. De gemeente trekt 50.000 euro uit voor Stichting Keiroze, de organisatie die Roze Zaterdag en de Roze Week eraan voorafgaand organiseert (de kei is het merkteken van de stad). In die week vinden allerlei roze activiteiten plaats op het gebied van informatie, cultuur, educatie en sport, niet alleen voor de roze medemens, maar voor alle Amersfoorters. Verschillende organisaties en het onderwijs worden bij die week betrokken. 

Amersfoort ondertekende vorig jaar een Koploperovereenkomst met minister Plasterk en verplichtte zich daarmee om te werken aan sociale acceptatie van homoseksualiteit binnen haar stadsgrenzen. Amersfoort stelde in 2008 een plan van aanpak vast. In dat plan staat onder andere het bespreekbaar maken van homoseksualiteit onder jongeren en in andere kringen waar dit nog altijd een taboe is. Daarnaast moeten homo’s zich zo veilig voelen op school, op straat en op het werk, dat zij er voor hun seksuele voorkeur uit durven te komen. De Roze Week en Roze zaterdag 2010 dragen daaraan bij, aldus de gemeente in een persverklaring.

Lees ook:Amersfoort wil Roze Zaterdag 2010
Lees ook:Roze Zaterdag 2010 in Amersfoort
Lees ook:Alkmaar stelt homo-ambassadeurs aan
Lees ook:Roze Amersfoorters weerbaarder
Lees ook:Groningen trekt ton uit voor homo-emancipatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>