Lancering gayvote.nl

Maandag 25 januari 2010 lanceert minister Plasterk van OCW (onder andere homo-emancipatie) de website gayvote.nl: een initiatief van COC Nederland en Movisie, kenniscentrum voor welzijn, zorg en sociale veiligheid. De site toont  roze standpunten  van  partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart.

Bijna een op de tien Nederlands is homo, lesbo, bi of transgender. Uit onderzoek blijkt dat ruim tweederde van hen bewust stemt op een partij die aandacht heeft voor roze zaken: de roze stem is dus een niet onbelangrijke factor bij de verkiezingen. De website meldt wie de roze kandidaten zijn, wat er de afgelopen tijd op roze gebied is bereikt en eventueel roze nieuwtjes over de komende verkiezingen. Plasterk opent de site tijdens de Koploperconferentie oer lokaal homo-emancipatiebeleid van Movisie. Tijdens deze conferentie presenteren de 18 koplopergemeenten wat ze de afgelopen periode op het gebied van homo-emancipatiebeleid hebben gepresteerd met het geld dat Plasterk daarvoor ter beschikking stelde (bron: persbericht).

Lees ook:COC wil Europees roze emancipatiebeleid
Lees ook:COC betreurt vertrek Plasterk
Lees ook:Roze kandidaten en standpunten te vinden op Gayvote
Lees ook:Keuze uit 163 partijen op gayvote.nl
Lees ook:Kamkrant.nl – oudste gayblog van Nederland – stopt ermee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>