Kamkrant.nl – oudste gayblog van Nederland – stopt ermee

De kamkrant houdt na 18 jaar op te bestaan. De oudste gayblog van Nederland – en de oudste nog bestaande online gaysite – begon in 1997 met nieuwtjes en persoonlijke verhalen. Hoofdredacteur Kam-Fong Tjin-Kam-Jet, alias Kammie, stopt ermee: ‘Op 4 augustus bestaat de site 18 jaar. Een goed moment om te stoppen en ruimte te maken voor een jongere generatie’, aldus Kammie.

Hij was 18 jaar toen hij de site opstartte: uit verveling tijdens een vakantie op Schiermonnikoog, in een tijd dat Facebook en Instagram nog niet bestonden. In de afgelopen 18 jaar waren er verschillende evenementen, zoals de spraakmakende ‘De Zwakste Nicht’, een roze persiflage op het toen populaire tv-spelletje ‘De Zwakste Schakel’. Door het organiseren van evenementen heeft kamkrant.nl veel homojongeren ook ‘offline’ met elkaar in contact gebracht. Op 4 augustus verschijnt de laatste update op kamkrant.nl, niet lang daarna gaat de site ‘op zwart’.

Lees ook:Praatjesmakers van de late nacht
Lees ook:Gay Pride genomineerd voor Evenementenprijs
Lees ook:Outsport kiest mooiste mannenfoto’s 2009
Lees ook:New York Gay Pride – Proud & Powerful
Lees ook:T-Parade Tilburg met een roze tintje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>