Keuze uit 163 partijen op gayvote.nl

Aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart heeft een recordaantal van 163 politieke partijen hun standpunten over ‘roze politiek’ geplaatst op gayvote.nl, een initiatief van COC Nederland i.s.m. MOVISIE. De site werd op 25 januari geopend door minister Plasterk (homo-emancipatie). Bijna alle deelnemende gemeenteraadsfracties willen dat ambtenaren van de burgerlijke stand ook paren van gelijk geslacht trouwen.

In veel gemeenten gebeurt dat nog niet. Zo geeft de gemeente Groningen op haar website secuur aan welke ambtenaren weigeren. De Gay Krant heeft op haar site inmiddels 204 profielen staan van roze politici. Volgens een overgrote meerderheid van de partijen op gayvote.nl moet homo-emancipatie worden opgenomen in het collegeakkoord, het lokale regeerakkoord. De meeste fracties willen ook extra geld voor het onderwerp.

Omstreden zijn mannenontmoetingsplaatsen. Ongeveer één op de tien partijen op gayvote.nl vindt niet dat de gemeente moet erkennen dat de ‘baan’ in een behoefte voorziet. De meeste inzendingen op gayvote.nl zijn afkomstig van de PvdA (36), op de voet gevolgd door D66 (32) en GroenLinks (29). Vooral partijen uit Amsterdam (20), Zwolle (9) Maastricht (8) en Den Haag (8) profileren zich op gayvote.nl. Op www.gayvote.nl kunnen kiezers in de aanloop naar de verkiezingen op 3 maart lezen hoe (deel-)gemeenteraadsfracties denken over onderwerpen die voor homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders van belang zijn. Waarom een ‘gay vote’? Bekijk dit filmpje (bron: persbericht).

Lees ook:Veel roze kandidaten op Gayvote.nl
Lees ook:Roze kandidaten en standpunten te vinden op Gayvote
Lees ook:Maandag 20 februari: lancering TransVote!
Lees ook:Verkiezingen in aantocht – Gayvote.nl gelanceerd
Lees ook:Gayvote – roze kieswijzer voor de komende verkiezingen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Keuze uit 163 partijen op gayvote.nl

  1. Sportingact

    Ik hoop dat velen met mij de PVV gaan kiezen en het linkse blok een keer een dikke middelvinger geeft voor hun homo wanbeleid van de laatste jaren. Ben al die neplachjes van de PvdA, SP, en GroenLink(s) meer dan zat. D66 gaat wet, maar de PVV krijgt mijn stem.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>